Domotica en verlichting

De toekomst is er

Licht. Levensnoodzakelijk. Ook in uw woning of project. Uw domotica systeem voorziet daarom in een volledige integratie van al uw lichtkringen. Van traditioneel tot hip. Lichtbronnen bestaan vandaag in vele diverse uitvoeringen: halogeen, fluorescentie, LED, kleuren- LED, meerkleuren-LED, RGBW… binnen- en buitenverlichting. Ook worden er diverse functies aan de diverse types licht toegekend: functioneel, architectonisch en sfeer. Voorbeelden van functioneel licht zijn: oriëntatie-, tuin-, nood-, onderwaterverlichting, enz… Kortom zeg nooit zomaar licht tegen licht.

Lichtkringen zijn in basis bestuurbaar door middel van het schakelen, dimmen en kleur-regelen. Bij een domotica installatie kan dit gebeuren via een drukknop, toetsenpaneel, aanraakscherm, smart phone, tablet, PC… Bovendien kan de besturing zowel lokaal als van op afstand zijn. Voor het bedienen van een lamp, een ruimte, een woning of zelfs een volledig ‘slim’ woonpark of dorp. We zorgen voor een oplossing. Hoe dan ook.

Integratie

Domotica systemen kunnen uw lichten uiteraard niet beter doen branden. Het extra zit hem echter in de integratie van de verlichting en de andere gestuurde systemen in de woning. Met één druk op de knop bestuur je de verlichting, gordijnen, zonweringen, verwarming, koeling, ventilatie, warmte recuperatie, audio, enz…

Eenvoud, comfort, veiligheid en energiebeheer dankzij integratie. Daar gaat het om. Wanneer u in een hedendaagse woning een groot aantal systemen heeft, dan zal het afzonderlijk besturen ervan waarschijnlijk omslachtig en complex worden. Dergelijke onafhankelijke systemen zijn vaak ook duurder en zeker minder energievriendelijk, wat op termijn meer gaat kosten. Zeker ook wanneer de energieprijzen verder zullen stijgen.

Schakelen en dimmen

Met een enkelvoudige knop kan u de lichten schakelen. Een dim- knop geeft u de mogelijkheid om te schakelen en te dimmen. Maar uw systeem is ook intelligent. Bij het uitschakelen van gedimd licht zal de Domotica installatie het laatste dimniveau onthouden voor de volgende keer dat u het opnieuw wenst te gebruiken.

Ook bij spanningsuitval onthoudt het Domotica systeem steeds de laatste status van de lichtpunten en zal het deze met dezelfde lichtsterkte activeren na de heropstart.

Sferen

Dat licht sfeerbepalend kan zijn is voor iedereen duidelijk, maar dat u deze kan bekomen door slechts één druk op de knop is bijzonder. Ook hier kan uw domotica systeem u diverse mogelijkheden aanbieden, afhankelijk van uw wensen. Zo kan u met een sfeer- toets, dit kan een standaard drukknop zijn, onmiddellijk een vooraf bepaalde sfeer oproepen (vb ‘avond’). Dit kan uitgebreid worden met een stapfunctie zodat u tot 10 sferen kan oproepen met diezelfde standaard drukknop. U “doorstapt” als het ware de mogelijke sferen. Op deze manier hoeft er slechts één drukknop geplaatst te worden om tot tien verschillende sferen te activeren.  En, even iets langer drukken op dezelfde knop en alle lichten doven. Het is slechts één van de vele mogelijkheden om u het leven eenvoudig en aangenaam te maken.

Ook RGB meerkleurensturing is eenvoudig. Aangepaste functies maken het kleurenbeheer eenvoudig en doeltreffend. Op de smartphone app krijgt u bijvoorbeeld een kleurenring op het aanraakscherm en klikt u met de vinger op de gewenste kleur.

Op zoek naar een specialist in domotica & elektriciteitswerken?
Contacteer me voor al uw installaties en herstellingen!