Met domotica koppel je verschillende elektrische systemen in je huis en bestuur je ze centraal. Met klavier, touchscreen, afstandbediening of met een app op je smartphone. Verlichting, verwarming of klimatisatie,  alarmsystemen en toegangscontrole,… het wordt één systeem en het kan allemaal op elkaar afgestemd worden. Merkt het alarmsysteem dat er niemand thuis is, dan mag de verwarming misschien automatisch wat graden minder.
Domotica verhoogt je woon- en leefcomfort en draagt bij tot een veiliger woning. Met de data die domotica verzamelt aan elkaar koppelt krijg je bijvoorbeeld zicht op je energiegebruik. Zo kan je die efficiënter maken en besparen op energiekosten.
Onze merken

Wat is domotica?

Alhoewel het een vrij nieuw is allemaal, zijn in vele huizen allerlei domotica toepassingen al binnen gedrongen. Velen kunnen al de verwarming of een ander elektronisch apparaat op afstand bedienen. Dat is domotica. De volgende stap is al die toepassingen aan elkaar koppel via één centraal systeem. Meestal worden er spectaculaire voorbeelden aangehaald in verband met domotics, zoals het licht aan doen met een gesproken commando ‘licht aan’ of de koffiezet die begint te pruttelen als de wekker afgaat. Maar domotica is veel meer dan dat, het zijn heel wat minder opvallende functies die het leven ongemerkt comfortabeler maken.

De term domotica is een samenvoeging van het Latijnse woord domo (domus =huis) en -tica dat afkomstig is van elektronica of informatica en robotica. Domotica komt dus neer op het sturen of automatiseren van een geheel van elektronische toestellen door middel van elektronica en informatica. Doel van domotica : verhoging van het comfort, veiligheid, flexibeler leven, de communicatie en een rationeel energiegebruik.

Woonomgeving optimaliseren

Domotica is dé tool om een ideale woonomgeving samen te stellen. Je stelt verlichting, verwarming en andere toestellen in volgens jouw wensen. De nieuwste domotica technologieën zullen zelfs jouw manier van wonen analyseren en zelf aanpassingen doorvoeren of voorstellen.

Laat het sluiten van de rolluiken, het doven van de lichten over aan jouw domotica systeem. Taakjes waar jij je tijd niet meer in hoeft te steken.

De vele gezichten van domotica

Kantoren, ziekenhuizen, bejaardentehuizen,… allemaal gebruiken ze momenteel verschillende vormen van domotica om er de woon- en werkomstandigheden te verbeteren en taken te optimaliseren. Domotica is er dus niet alleen voor huizen of appartementen, ze kan toegepast worden in gebouwen voor allerlei functies.

Technology is taking over?

De technologie neemt dus een aantal taken van je over en zal zichzelf afstellen ten gunste van jouw wooncomfort. Maar je hebt zelf nog steeds de teugels in handen. Vrees geen doemscenario’s waarbij je geen controle meer hebt over je huis. Een domotica-installatie gaat zover je het zelf wil en je past het aan wanneer je dat nodig vindt. Een professionele installateur van domoticasystemen luistert naar jouw noden en programmeert de domotica naargelang.

Alle elektronische installaties zijn slimmer geworden de laatste jaren. Domotica en het centraal beheren van die technologie is een logisch gevolg om al die mogelijkheden ten volle te benutten.

Domotica systeem volgens uw wensen

Met een domotica systeem verhoog je je comfort aanzienlijk. Je bedient en beheert al je elektrische toestellen in uw woning via 1 centraal systeem. Dat stemmen we volledig af op jouw noden. We kijken samen wat voor jou belangrijke factoren in wooncomfort zijn en stellen een volledig domotica systeem op maat samen.

Het verschil tussen domotica en een klassieke installatie?

Waar bij gewone elektrische installaties alle toestellen los van elkaar werken zal domotica deze koppelen en alle functie zo efficiënt mogelijk op elkaar af te stemmen.

Een schakelaar kan bijvoorbeeld verschillende toetsen hebben met verschillende functies afhankelijk van hoe je ze programmeert. Komt er een toestel bij, heb je andere functies nodig, dan kan je dat zoals gewenst instellen. Je hoeft geen nieuwe schakelaars bij te plaatsen of te verwijderen. Je moet enkel dat nieuwe toestellen verbinden met je domoticasysteem.

Wordt een bureau omgebouwd tot een kinderkamer dan zijn er andere noden. Met domotica kan dat allemaal perfect aangepast worden zonder ingrijpende werken qua bekabeling bijvoorbeeld.

Domotica bedienen

Maar we spreken nu van een schakelaar… Meer en meer zijn er andere bedieningsmogelijkheden. Dat gaat van kleurendisplays met touchscreen tot afstandsbedieningen of -nog recenter- je beheert alles via je app op smartphone of tablet.

Op gebied van domotica is Teletask ons hoofdmerk.
Daarnaast bieden wij u ook nog de volgende systemen aan:

Teletask bestaat al sinds 1984 en is een pionier in het domotica landschap. Momenteel is het wereldwijd een van de grootste producenten van domotica systemen. Hoge kwaliteit en betrouwbare domotica oplossingen voor moderne woningen. Centraal staan de verbetering van uw comfort,  veiligheid en rationeel gebruik van energie.

Niko produceert van oudsher schakelaars. Maar is een bedrijf dat blijft innoveren op gebied van technologie en design. Met Niko Home Control produceren zij domotica systemen volgens de allernieuwste technologieën en trends. Met Niko Home Control stem je je huis heel makkelijk af op wat jij en je gezin nodig hebben. Je woont comfortabeler, je leeft zuiniger en je voelt je veilig in je eigen huis.

Qbus maakt woningen en gebouwen slim. In slimme gebouwen worden Qbus producten geïnstalleerd die de verlichting, verwarming, koeling, ventilatie, screens, audio, alarm en andere aanwezige technieken naadloos met elkaar verbinden. Zo kunnen die technieken op een makkelijke manier met elkaar en met de bewoner, eigenaar of gebruiker communiceren en op elkaar inspelen. Als gebruiker kies je zelf hoe uitgebreid je jouw systeem wilt maken en wat voor jou de belangrijkste aandachtspunten zijn.

En dit alles om meer comfort en gemoedsrust te bieden aan de bewoner of de gebruiker van het gebouw én om het energieverbruik te verlagen.

Op zoek naar een specialist in domotica & elektriciteitswerken?
Contacteer me voor al uw installaties en herstellingen!